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문어 잡이, 한국 식탁에 오르는 문어, 수리남 모리타니

by 원시 2022. 12. 21.

 

아티자날 (artisanale) 손으로 잡는다. 전통적인 조업 방식을 의미. 

 

수리남, 모리타니 지역. 

어부들이 전통적인 조업방식 '아티자날'로 문어를 잡는다. 그물망으로 문어를 잡을 경우, 문어에 상처가 생기게 마련인데, 플라스틱 통을 이용한 전통적인 아티자날 방식은 문어에 상처가 생기지 않게 할 수 있는 장점이 있고, 문어의 상품 가치를 높인다.

 

수리남 모리타니 어부들은 문어 잡이를 통해 돈을 벌고 살림을 꾸려 나가고 있다.

해안가에서 어부들이 조업을 마친 후, 배를 모래 사장에 뒤집어 놓는 광경이 인상적이다.

 

 

이슬람 국가라서 문어 가공 공장에서 일하는 노동자들이 작업 개시 전에 기도를 올린다.

 

수리남 문어들은 전 세계로 판매되는데, 일본과 한국이 주요 수입국으로 알려졌다.

 

한국인들이 먹는 문어 대부분이 수리남 모리타니 앞 바다에서 온 것이다.

 

 

 

 

 

 

 

 

누악쇼트

 

문어 가공 공장

 

 

 

 

 

 

 

Artisanal fishing (or traditional/subsistence fishing) consists of various small-scale, low-technology, low-capital, fishing practices undertaken by individual fishing households (as opposed to commercial fishing).[

 

 

Many of these households are of coastal or island ethnic groups.

 

These households make short (rarely overnight) fishing trips close to the shore. Their produce is usually not processed and is mainly for local consumption. Artisan fishing uses traditional fishing techniques such as rod and tackle, fishing arrows and harpoons, cast nets, and small (if any) traditional fishing boats.

 

For that reason, socio-economic status of artisanal fishing community has become an interest of the authorities in recent years.

 

Artisan fishing may be undertaken for both commercial and subsistence reasons.

 

It contrasts with large-scale modern commercial fishing practices in that it is often less wasteful and less stressful on fish populations than modern industrial fishing. Target 14.b of Sustainable Development Goal 14 works to provide access rights to artisanal fishers on marine resources and markets.[2]

 

 

https://youtu.be/C_YfZtj5Z38

 

 

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